Gravoglas

Gravoglas is een luxe en tegelijk stevige kunststofsoort (3 mm dikte), met de uitstraling van gekleurd glas, welke uitstekend geschikt is voor gebruik in en rondom uw woning. De tekst wordt in alle gravoglas-naamborden gegraveerd, waardoor uw naam niet weg kan slijten of vervagen. Het bijzondere aan gravoglas is dat het aan de achterzijde ingegraveerd wordt, dit in tegenstelling tot andere kunststofsoorten. Hierdoor blijft het materiaal aan de voorzijde glad en krijgt het een hele luxe uitstraling.

 

RVS

RVS is een zeer sterke staalsoort, welke uitstekend geschikt is voor gebruik in en rondom uw woning. RVS staat voor roest-vast-staal en is daardoor bijzonder weersbestendig, maar niet geheel vrij van onderhoud. Daarom dient uw RVS-naambord af en toe met HG snelglans (te verkrijgen bij de doe-het-zelf vakman en/of bouwmarkt) behandeld te worden. Het is niet verstandig de RVS-naamborden te poetsen, doordat de tekst op alle RVS-naamborden beletterd wordt; zo kan de tekstlaag niet beschadigen of vervagen.

 

Glaslook

Glaslook is geen glas (glas is uiteraard erg breekbaar), maar een luxe en tegelijk stevige kunststofsoort (8 mm dikte) met de uitstraling van glas. Het materiaal is dan ook volledig doorzichtig en verkrijgbaar in verschillende kleurvarianten. Glaslook is uitstekend geschikt voor gebruik in en rondom uw woning. De tekst wordt in alle glaslook-naamborden gegraveerd, waardoor uw naam niet weg kan slijten of vervagen. Het bijzondere aan glaslook is dat het aan de achterzijde ingegraveerd wordt, dit in tegenstelling tot andere kunststofsoorten.

 

Persplex

Perspex is een stevige kunststofsoort (3 mm dikte), welke uitstekend geschikt is voor gebruik in en rondom uw woning. De tekst wordt in alle perspex-naamborden gegraveerd , waardoor uw naam niet weg kan slijten of vervagen.

 

Gravostyle

Gravostyle is een unieke serie van het materiaal perspex. Perspex is een stevige kunststofsoort (3 mm dikte), welke uitstekend geschikt is voor gebruik in en rondom uw woning. In de serie Gravostyle worden twee kleuren perspex op korte afstand van elkaar gemonteerd. De tekst wordt in de serie sjabloonstyle door de bovenste plaat (de tekstplaat) heen gegraveerd, waardoor de onderliggende plaatkleur (de achterplaat) verschijnt. Uw naam kan hierdoor niet weg slijten of vervagen.

 

Kunststof

Het kunststof dat gebruikt wordt is een harde soort plastic (standaard 1,6 mm dikte), welke uitstekend geschikt is voor gebruik in en rondom uw woning. De tekst wordt in alle kunststofnaamborden gegraveerd, waardoor uw naam niet weg kan slijten of vervagen. De kunststofnaamborden bestaan verder uit twee kleuren: een onderliggende grondkleur en een bovenliggende topkleur. Wanneer uw naam in het naambord gegraveerd wordt, wordt de topkleur weg gegraveerd en verschijnt uw naam in de onderliggende kleur. Kunststof wordt standaard met een zelfklevende plaklaag geleverd. Daarmee kan het op vrijwel elke vlakke achtergrond gemakkelijk bevestigd worden. Het is echter niet geschikt om op een stenen of andere ongelijke achtergrond te bevestigen!

 

Hout

het hout dat voor de meeste modellen gebruikt wordt is een zachte houtsoort (1-2 cm dikte) welke uitstekend geschikt is om goed in te graveren. Uw naam zal door de graveerwijze niet weg slijten of vervagen. U kunt uw houten naambord heel eenvoudig met een klein beetje montagekit op vrijwel elke achtergrond monteren. Hout is een bijzonder natuurproduct en daardoor gevoeliger voor de weersomstandigheden dan ‘harde’ materialen als de kunststof- en metaalsoorten.

 

Messing

Messing is een koperlegering, zogenaamde geel koper, welke uitstekend geschikt is voor gebruik in en rondom uw woning. Wij voorzien de messing naamborden, na het graveren, van een laklaag. Ondanks deze laklaag zijn onze messing naamborden niet vrij van onderhoud. Na verloop van tijd zal de laklaag namelijk zijn kracht verliezen. Met thinner verwijdert u dan de resten van de ‘oude’ laklaag en met koperpoets doet u uw messing naambord weer glimmen. Vervolgens is het opspuiten van een nieuwe laklaag (te verkrijgen bij de doe-het-zelf vakman en/of bouwmarkt) voldoende om uw naambord voorlopig onderhoudsvrij te maken.